31 dagar, 31 mil – del II

Första maj idag, mer känt som arbetsrörelsens internationella högtidsdag. För mig var det starten på 31 dagar, 31 mil. Uppladdningen var bland det sämsta tänkbara, lillkillen hade en av sina sämre nätter och sov bara om han låg på min mage och då vågade inte jag somna så låg vaken mellan 2 och 4. Klockan tog inte hänsyn till det utan ringde vid 06.00 och i ett grått, lätt duggigt vårväder snörade jag på mig skorna och stack ut för att börja beta av dom första kilometerna. Med framgångspodden och Mårten Nylén i öronen blev det en gammal kär sträcka med ett nytt avslut – istället för köra sista dem sista 2-3 kilometerna efter en större trafikerad väg (okej, vid 7-tiden en helgmorgon är även den ganska otrafikerad) så snirklade jag mig in i skogen och hittade en fantastiskt fin och lugn skogsväg hemåt istället. Totalt blev dagens pass 14,12km. Tänkte att jag summerar utmaningen i slutet av varje inlägg denna månaden så får ni hänga med.

Upplägget, för att inte störa vardagslivet för mycket, kommer bli tidiga morgnar innan dom andra vaknar på helgdagarna. Under vardagarna kommer jag delvis att sitta på ett kontor för att utföra lite timarbete åt några kunder samt driva egna projekt och detta kontor råkar ligga ganska exakt 10km hemifrån. Kan jag cykla dit dag 1 och ha med ombyte och matlåda för dag 2 så kan jag springa hem första dagen och sedan springa ut nästa dag för att cykla hem dag 2. Då får jag in 10km dessa dagar i vardagstransporten och det tar bara ca 20min längre tid. Kan jag hitta en omväg som gör att jag kommer upp i ca 11-12km per pass så bör jag kunna få in 2-3 vilodagar under månaden och ändå mäkta med 310km. Tror kroppen skulle uppskatta det.

Har man gett sig in leken (om än frivilligt) så får man leken tåla. Det jag tar med mig från Mårten Nylén i podden är hans betoning på att skapa. Skapa din vardag, skapa dit liv – låt det inte bara passera.

Dag 1 av 31 (3,26%)
Distans 14,12 km av 310km (4,55%)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *