Kay Pollak nämnde vid sin senaste medverkan i Framgångspodden med Alexander Pärleros en utmaning som gick ut på att klaga mindre och sakta lära sig att fokusera på det positiva i vardagen – detta gjorde han med hjälp av ett klagoarmband. Jag har själv anammat idén och detta är en utmaningen långt mycket svårare än man kan ana. Så vad går det ut på? Du behöver ett armband, två armar och närvaro – under 21 dagar X antal misslyckade försök.

Första dagen sätter du armbandet på valfri handled, detta är din påminnelse till att inte klaga på något under hela dagen – kör du hardcorevarianten ska du inte ens tänka en negativ tanke. Kommer du vid ett tillfälle på dig själv att klaga över något så är det bara sätta armbandet på andra armen och börja om från början. Målet är att behålla armbandet på samma arm under 21 dagar, dvs. inte klaga något under 21 dagar.

Det intressanta med klagoarmbandet är gånger i vardagen man helt plötsligt kommer på sig att klaga, tillfällen som man normalt inte hade reflekterat över. Bara genom att se tillfället så är du ett stort steg närmare att ändra din inställning och bli en trevligare prick där ute för bättre alternativ än att klaga finns alltid. Jag kämpar vidare dagligen med detta och har efter ca 2 månader ett rekord på 4 dagar innan det plötsligt smitit ut någon tanke i negativ bemärkelser. Just idag är dag 1 igen med mål att ta mig förbi 4 dagar. Vi får se vilka situationer som kommer att prova mitt humör och mina tankar kommande dagar.


Det blev en löprunda nu på morgonen också – idag tillsammans med solen som sällskap. Rundan mätte 13,68km vilket ger mig följande i min utmaning:

Dag 2 av 31 (6,45%)
Distans 27,80 km av 310km (8,97%)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *